Kosten en vergoedingen

Consult

Een consult duurt 75 minuten exclusief voorbereidingstijd en eventueel rapportage aan je huisarts. Gemiddeld bestaat een traject uit 2 a 3 consulten.

Consult typeOmschrijvingDuurKostenNa het consult
Intake = 1e gesprek75 min.€ 132,-– samenvatting
– brief huisarts
Vervolgconsult = je bent al een keer geweest60 min.€ 87,50 – risicoanalyse
Preventief consult = je hebt geen klachten60 min.€ 87,50 – leefstijl advies
De tarieven vastgesteld door de Vereniging Van Overgangsconsulenten.

Telefonisch consult

  • 30 minuten €  43,50
  • 15 minuten € 22,50 

Vergoeding

Klik hier en onderzoek of jouw zorgverzekering overgangsconsulten vergoed.

De menopauze (overgang) is een veelomvattend proces dat zowel op lichaam en geest zijn invloed uitoefent. Bij gemiddeld acht van de tien vrouwen ontstaan er klachten, zoals opvliegers, nachtelijk transpireren of vermoeidheid. Soms is daar goed mee om te gaan, maar het kan ook zijn dat de klachten als hinderlijk worden ervaren of zelfs de vrouw kunnen beperken in haar dagelijkse bezigheden.

Een overgangsconsulente kan voor veel vrouwen een fijne, aanvullende steun in de rug zijn.

Ga direct naar de vergoeding van overgangsconsulten per zorgverzekeraar

Een overgangsconsulent(e) kan meer tijd ter beschikking stellen dan de huisarts en vrouwen intensiever begeleiden tijdens de overgang. Zo kan er tijdens een consult advies geven worden over de leefwijze waarbij bijvoorbeeld wordt gekeken naar voeding, kleding en beweging.

Ook kan een consulent(e) uitleg geven over verschillende (natuurlijke) behandelingsmethoden. Uiteindelijk heeft iedere overgangsconsulent(e) zijn/haar eigen aanpak en behandelingsmethoden.

Workshop of lezing over de overgang

Bij Vrouwenzorg Noord-Holland geloven we in het delen van kennis en het bieden van waardevolle workshops, presentaties en lezingen over onderwerpen die de gezondheid en het welzijn van vrouwen centraal stellen. Om een op maat gemaakt aanbod te creëren dat perfect aansluit op jouw wensen, nodigen we je uit om je specifieke behoeften met ons te bespreken. Samen verkennen we de gewenste inhoud, duur en eventuele aanvullende diensten.

Ons team staat klaar om informatieve en inspirerende sessies te leveren die zijn afgestemd op jouw doelgroep en thema. Of het nu gaat om bedrijfspresentaties, trainingen voor professionals of lezingen voor groepen, we streven naar een hoogwaardige ervaring die zowel educatief als boeiend is.

Voor een gedetailleerde offerte op maat en verdere bespreking van de mogelijkheden, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Samen zetten we de eerste stap naar een informatieve en impactvolle bijeenkomst voor jouw doelgroep. Je gezondheid verdient het beste, en wij streven ernaar om waardevolle inzichten en begeleiding te bieden voor vrouwen van alle leeftijden.”