Wie?

Wie ben ik?

Laura van der Beek

Ik ben Laura van der Beek. Geboren in 1980, getrouwd en moeder van twee zonen. Na meer dan 22 jaar ervaring als verloskundige help ik vrouwen niet alleen tijdens de zwangerschap en bevalling, maar ook bij hormonale vraagstukken en de overgang. Daarnaast help ik vrouwen op zoek naar passende anticonceptie en plaats ik spiralen. Ik ben ingeschreven bij de Koninklijke Organisatie Voor Verloskundigen (KNOV) en Vereniging Voor Overgangsconsulenten (VVOC).

Overgang

Ik luister naar jouw verhaal en werk samen met je om oplossingen te vinden. Ik vind het belangrijk dat elke vrouw begrijpt wat er gebeurt tijdens de overgang en hoe zij zichzelf gezond kan houden. Het is normaal om veranderingen te ervaren tijdens de overgang. Ik weet dat 80% van de vrouwen klachten heeft, en 1/3 van hen zeer hevige klachten heeft. Ik vind dat elke vrouw hulp verdient die bij haar past. Of dit nu een natuurlijke oplossing zal zijn, leefstijl aanpassingen of met hormoontherapie. Bij iedere vrouw zal weer een andere puzzel gelegd mogen worden.

Hormonale vraagstukken

We weten dat veel vrouwen denken dat de klachten die zij tijdens hun menstruatie ervaren normaal zijn, dat het erbij hoort als ze elke maand hevige buikpijnen hebben, overmatig bloedverlies, stemmingsklachten of zelfs depressieve klachten.

Heb je terugkerende (PMS-)klachten tijdens je cyclus waar je de vinger niet op kan leggen? Of heb je andere hormonale klachten waar je verbetering in wil aanbrengen? Dan kijk ik heel graag samen met jou naar wat jij nodig hebt en hoe we meer grip op jouw situatie kunnen krijgen.

Anticonceptie

Daarnaast bied ik ook keuzehulp en informatie over anticonceptie. Veel vrouwen wensen geen hormonale anticonceptie meer. Maar welke mogelijkheden zijn er dan over? Wat past bij jouw levensfase en wensen rondom anticonceptie? We bespreken samen alle opties, zodat jij kunt kiezen wat het beste bij jou past. Als je overweegt een spiraal te laten plaatsen, kan ik je daarbij helpen. Hierin neem ik voldoende de tijd, leg ik alle stappen uit. Ik zorg dat je je op je gemak voelt. We nemen de tijd voor uitleg en zorgen voor ontspanning en rust tijdens het plaatsen van het spiraal.

Kortom

Laten we samen kijken naar oplossingen die passen bij jouw levensfase en klachten, of het nu gaat om het vinden van passende anticonceptie, de overgang, PMS of andere hormonale vraagstukken.

Ik kijk ernaar uit om met je mee te denken en samen een passend plan te maken om positief en gezond de fase waarin je zit door te komen.