Werkwijze

Overzicht verschillende consulten

Hieronder het overzicht van en een korte uitleg over de verschillende consulten die te boeken zijn bij De Zon Vrouwenzorg. De tarieven gaan uit van het aantal minuten zoals genoteerd. Eventuele vervolgconsulten kunnen langer of korter duren, dit hangt af van je klachten en het behandelplan. 

Wanneer een afspraak minder dan 48 uur van tevoren wordt afgezegd worden de kosten in rekening gebracht.

Let op: afhankelijk van het type consult en je zorgverzekering kan het zijn dat de kosten hiervan deels of geheel worden vergoed.

Kom je er niet uit? Bel gerust met Laura menopauzespecialist en verloskundige!

Overgang: voor je vragen en klachten rondom de overgang. ZIjn jouw klachten hormonaal? Wat is jouw hulpvraag? Wat kun je eraan doen?

Menopauze consult

  • 1e gesprek je hebt klachten € 132,-
  • Vervolgconsult € 87,50
  • Preventie (geen klachten) € 87,50

Boek hier je consult

Hormonalen vraagstukken: voor al je vragen rondom alle klachten tijdens je menstruatiecyclus zoals PMS-klachten.

Hormonen consult

  • 1e gesprek je hebt klachten € 132,-
  • Vervolgconsult € 87,50

Boek hier je consult

Anticonceptie: In een eerlijk gesprek samen op zoek naar passende anticonceptie in de levensfase waar jij nu in zit.

Anticonceptie consult

  • € 39,95

Boek hier je consult

Digitaal consult mogelijk

Anticonceptie, hormonen en overgang. Voor elke type consult mogelijk. Geef dit aan bij het boeken van jouw afspraak.

Boek hier je consult

Intake

Tijdens ons eerste gesprek wil ik allereerst duidelijk krijgen waar jij specifiek hulp bij nodig hebt. Wat zijn jouw belangrijkste behoeften en doelen? Vervolgens gaan we in op jouw ervaringen, zodat ik een goed beeld krijg van jouw situatie. Ook zal ik een medische anamnese afnemen om een volledig beeld te krijgen van jouw gezondheid, waarmee ik rekening kan houden in onze verdere gesprekken en adviezen. Daarnaast zal ik informatie delen over de overgang, hormonen, handige tips geven en de diverse behandelmogelijkheden bespreken.

Tweede Consult

Tijdens het tweede consult nemen we gezamenlijk de beslissing over welke behandeling het beste bij jou past. Als je naast aanpassingen in leefstijl en voeding ook bent gestart met een hormoonbehandeling, plannen we een follow-up afspraak na enkele maanden, afhankelijk van de gekozen behandeling. Tijdens deze afspraak evalueren we samen of de dosering passend is. Daarnaast vullen we een persoonlijke risicoanalyse in, waarbij we kijken naar mogelijke aandachtspunten en bespreken wat je zelf kunt doen om gezond ouder te worden.

Vervolgconsult

Gedurende de vervolgconsulten bespreken we hoe de behandeling is verlopen en beoordelen we of er eventuele aanpassingen nodig zijn. Zodra we het traject hebben afgerond, plannen we jaarlijkse follow-up afspraken voor een gezondheidscheck en evaluatie. Het doel is om samen te zorgen voor het behoud van jouw welzijn en om eventuele verdere stappen te overwegen.